Om oss

Leif-Erik Johansson köpte huset på Oknö 2006. Seglarvägen 18 ligger på Oknö. Vilket är en charmig och avslappnande ö. Från huset är det endast en kort promenad till de olika stränder runt ön och andra aktiviteter. Helt enkelt ett idealt semesterparadis för hela familjen, eller en grupp av vänner.

Du kan hyra huset för en vecka eller varför inte en längre period under sommaren. Seglarvägen 18 har tre sovrum, kök (diskmaskin, tvättmaskin, kyl/frys), vardagsrum och en gäststuga. Det finns också en möblerad utomhusaltan med grillmöjligheter. Speciellt skönt för avkopplande sommarkvällar. Närheten till Östersjön och populära badstränder, mini-golf och en närbutik gör hela upplevelsen underbar!

Information

Färdbeskrivning:

Att hitta till vårat vackra Oknö, måste du ta dig till sydöstra delen av Sverige. Oknö ligger i Småland. Oknö är en ö vid kusten och ligger i Kalmar sund

Från Söder: Kör norrut på E22 och ta sikte mot Kalmar. Mönsterås ligger 45 km norr om Kalmar. Ta avtagsvägen söder om Mönsterås. (skylten: Oknö 5 km). Sväng in på vägen och kör ungefär 1500 meter, sväng sedan höger. Följ vägskyltarna mot Oknö och upplev den underbara utsikten som möter dig medans du närmar dig Oknö.

Från Norr: E22 börjar i Norrköping och fortsätter söder ut längs med kusten mot Kalmar. Oknö ligger ungefär 220 km söder om Norrköping. Ta avtagsvägen söder om Mönsterås. (skylten: Oknö 5 km). Sväng in på vägen och kör ungefär 1500 meter, sväng sedan höger. Följ vägskyltarna mot Oknö.

Flygplats – Kalmar Öland Airport : (47km – 35min)

Flygbolag: SAS

Hyr bil: Avis, Europcar, Hertz, Mabi & Sixt

Visa på karta – Tryck här

Husregler

Juridisk ägare av fastigheten: Leif-Erik Johansson. 

Incheckning och nyckelinstruktioner:

 • Incheckning är kl. 15.00 på överenskommen ankomstdag och avresan är kl. 12.00 på avresedagen, om inget annat överenskommits och skrivs på din bekräftelse.
 • Så här får du tillgång till fastigheten:
  • Dörren har utrustats med ett Yale Doorman-lås med ett elektronisk knappsatslås.
  • 14 dagar före ankomstdagen kommer du att informeras om PIN-koden. Se till att trycka “stjärnknappen” före och efter PIN-koden.
  • Ett grönt ljus och ljud kommer att informera dig att dörren är olåst.
  • I nyckelskåpet på väggen i hallen finns en nyckel (med en flygplan nyckelring) som kan användas för köksdörren. Se till att lägga tillbaka den i nyckelskåpet efter användning.

Vänligen notera:

 • Husdjur som hundar och katter är inte tillåtna på boendet under din vistelse.
 • Rökning är inte tillåten inomhus.
 • En barnstol och / eller barnsäng för ett barn kan tillhandahållas gratis. Se till att boka detta vid bokninstillfället! 
 • Cyklar finns i garaget för gratis användning under din vistelse.
 • Om du behöver sängkläder tillkommer en extra kostnad per säng. Se till att boka detta vid bokningstillfället!
 • I slutet av hyresperioden måste du städa huset och andra delar av fastigheten som används under din vistelse. Om inte ordentligt städat kommer en avgift att tas ut och faktureras för att täcka för en professionell städning.

Läs informationen nedan.

Vad händer om jag vill avbryta bokningen?

Du kan avbryta din bokning genom att skriva till oss (via e-post) eller via bokningsplattformen.

Avbokningen är inte giltig om den görs till tredje part eller skickas till semesterhuset direkt med vanlig post.

Vi kommer att bekräfta din avbokning skriftligen via e-post.

 • Om du avbokar mer än 60 dagar före ankomst återbetalas hela hyresbeloppet till fullo.
 • Om du avbokar mer än 30 dagar, mindre än 60 dagar före ankomst, kommer 50% av det totala hyresbeloppet att återbetalas.
 • Om du avbokar mindre än 14 dagar före ankomst är hyresbeloppet till 100% ej återbetalningsbart.
 • Om du har betalat in mer än vad du är skyldig oss för hyresperioden kommer du att få tillbaka skillnaden.

Om jag behöver göra en klagomål?

Om du behöver lägga fram ett klagomål ska du göra detta till oss så snabbt som möjligt eller minst två dagar efter ankomst. Skador som uppstår under din vistelse bör rapporteras omedelbart så att vi kan reparera skadan så snart som möjligt. Vi kommer att avisera skadebeloppet och skicka en faktura för att täcka reparationer av eventuella skador eller brist på städning till följd av din vistelse.

Vad är mitt ansvar?

 • Du måste ta hand om huset som om det var ditt eget och följa instruktionerna, informationen och skyldigheterna i välkomstpaketet.
 • Du är ansvarig för eventuella skador på huset samt dess innehåll så som möbler med mera, och detta på grund av vårdslöshet av dig själv eller av medlemmar i ditt sällskap som vistas i huset.
 • Du kan inte använda huset för något annat ändamål än överenskommet vid bokningstillfället.
 • Du kan inte låta fler personer stanna i huset, gäststugan eller i trädgården än vad som är överenskommet vid bokningstillfället.
 • Innan du avreser måste du städa hela huset. (följ instruktionerna i huset). Om rengöringen inte har utförts ordentligt efter en inspektion, utför vi en städning för dina räkning. Kostnaden kommer att aviseras och faktureras separat. 
 • Husnyckeln måste returneras enligt instruktionerna. 

Krig, naturkatastrof, strejker etc:

Båda parter har rätt att upplösa avtalet om fastigheten inte kan underhållas eller bo i på grund av krigshandling, naturkatastrof, arbetskonflikter (strejker), längre perioder med el- och vattenbrist, brand eller andra force majeure-situationer som ingen av parterna kunde förutse. I dessa situationer kommer vi att återbetala det du har betalat minus eventuell användning av huset från din sida.

Vad händer om vi inte håller med?

Kom till oss direkt med eventuella klagomål för att få ett snabbt svar. Vänta inte med att lägga fram ditt klagomål, eftersom eventuella förseningar kan påverka utvärderingen.

Om vi ​​inte kan nå en överenskommelse kan du vända dig till den allmänna ombudsmannen, så kommer dom att kunna hjälpa dig med ditt klagomål.

Viktiga villkor!

Hyresgästen ska alltid verifiera och bekräfta bokningsbekräftelsen för att undvika missförstånd. 

Hyresgästen för kort- eller långvarig vistelse får inte äganderätt genom att bo på detta semesterboende.